Rekenen en Wiskunde

Spelend rekenen

In Spelend rekenen met peuters en kleuters wordt op een heel praktische manier beschreven hoe u de reken- wiskundeontwikkeling van jonge kinderen spelenderwijs kunt stimuleren. Het boek reikt hiervoor een schat aan inspirerende ideeën aan voor uitdagende en betekenisvolle activiteiten, die u direct in de praktijk kunt gebruiken.

Een informatief boek over het rekenonderwijs aan jonge kinderen, verdeeld in vier hoofdstukken. Het uitgangspunt van dit boek is dat rekenen met en van jonge kinderen gebaseerd moet zijn op het spelend leren in betekenisvolle contexten in een rijke speel- en leeromgeving, waarin een beredeneerd reken-wiskunde-aanbod is. Er wordt veel gebruik gemaakt van poppen en knuffels, die allemaal een tel- of meetactiviteit met zich mee brengen. Daardoor geeft het boek niet alleen veel mooie praktische voorbeelden, maar ook een duidelijk overzicht van wat er aangeboden kan worden aan jonge kinderen.

De teksten zijn vlot en hier en daar ook verhalend, wanneer de poppen voorgesteld worden. De vele kleurenfoto's, kaders en schema's geven de lezer een goed beeld. In de bijlagen staan de overzichten van de tussendoelen en de benodigde materialen. Voor onderwijsgevenden die met jonge kinderen in peuterspeelzalen en basisscholen werken een compleet en stimulerend overzicht.

Titel: Spelend rekenen met peuters en kleuters
Auteurs: Diverse auteurs van SOM onderwijsadviseurs en DOBA onderwijsadviseurs
Uitgever: Delubas Drunen
ISBN: 9789053005880
Prijs: € 39,50